Despre noi

La Alegria, credem în educaţie de calitate!.

VIZIUNEA ŞI MISIUNEA NOASTRĂ

În limba spaniolǎ, Alegria înseamnǎ veselie şi am ales acest nume pentru cǎ am creat un spaţiu de învǎţare confortabil, plin de veselie, susţinere şi cǎldurǎ.
Lucrǎm cu copii de peste 10 ani şi experienţa aceasta ne-a arǎtat cǎ învǎţarea are rezultate eficiente atunci când elevului i se asigurǎ un mediu emoţional confortabil şi sigur. Copiii dvs vor fi permanent încurajaţi, validaţi şi stimulaţi.
Şi tot aceastǎ experienţǎ ne-a învǎţat cǎ un copil nu are nevoie doar de instruire cât timp este elev. Desigur, copiii vor beneficia de sprijin în efectuarea temelor, dar vor deprinde şi abilitǎţi de viaţǎ, vor învǎţa sǎ se cunoascǎ pe ei înşişi şi emoţiile lor pentru a şti sǎ şi le gestioneze mai bine. Îi vom încuraja să-şi rezolve conflictele singuri, pentru a le dezvolta autonomia, vor avea ocazia să interacţioneze cu diferiţi copii de vârsta lor pentru a-şi dezvolta abilităţile de relaţionare, integrare în grup, spiritul de iniţiativă.
La Alegria îi vom învǎţa sǎ fie mai empatici şi mai rǎbdǎtori, sǎ lucreze în echipǎ, sǎ colaboreze, sǎ ofere şi sǎ primeascǎ sprijin.

DISPUNEM DE…

Într-un spaţiu central (bulevardul Republicii, nr. 129, lângă restaurantul Zavaidoc), dar totuşi ferit de aglomeraţia oraşului, Alegria After-School oferă copiilor dvs cadrul ideal pentru a-şi petrece în mod productiv dupǎ-amiezele.
Dupǎ patru ore petrecute în sala de clasǎ, este important ca un copil sǎ facǎ mişcare în aer liber. De aceea, locaţia noastra beneficiazǎ de o curte primitoare în care copiii vor putea desfǎşura activitǎţi fizice, vor servi masa şi vor face chiar şi cursurile de limbi străine. Ne dorim un altfel de after-school!
After school Alegria dispune de 4 săli de clasă, sală de mese, 2 băi interioare şi una exterioară, un oficiu. Fiecare sală este dotată cu mobilier funcţional, tablă de scris şi materiale necesare desfăşurării activităţii didactice. Pentru a crea un mediu prietenos pentru copii, am dotat biblioteca cu bean-bags, fotolii-puf moi.


BIBLIOTECA

De-a lungul timpului, nenumarate studii au aratat beneficiile reale ale cititului asupra dezvoltǎrii copiilor. Credem cu tǎrie cǎ cititul ne face oameni mari si de aceea am creat o bibliotecǎ confortabilǎ în care copiii vor participa la un club de lecturǎ. Cei mai mari vor citi, iar celor mai mici li se vor citi poveşti clasice si moderne deopotrivǎ şi, prin întrebǎri deschise, îi vom invita le reflecţie, dezvoltându-le astfel gândirea criticǎ.
În biblioteca Alegria dotată modern cu pufuri moi – bean bags- îi vom ajuta pe copii să-şi creeze o relaţie specială cu cărţile, prieteni fideli şi de nădejde care oferă mult şi nu aşteaptă în schimb nimic altceva decât bucuria celor care le deschid. Am ales cărţi specifice vârstei, cu teme de interes pentru copii şi nivel de dificultate gradat, în aşa fel încât împrietenirea să se facă în mod natural şi autentic.

LIMBI STRĂINE

Limbile strǎine sunt o abilitate de viaţǎ extrem de importantǎ în contextul actual al globalizǎrii. O limbǎ strǎinǎ vorbitǎ bine va face diferenţa în diverse momente viitoare din viaţa lor. De aceea, oferim în pachetul de bazǎ cursuri de englezǎ şi spaniolǎ sǎptǎmânal, cu mult accent pe comunicare. Activitǎţile noastre interactive vor face din copiii dvs comunicatori eficienţi, capabili sǎ¬-şi transmitǎ mesajele fǎrǎ emoţii sau reţineri. Copiii vor avea un curs de engleză şi unul de spaniolă în fiecare săptămână, pe grupe în funcţie de vârstă. În plus, profesoara de limbi străine va fi prezentă zilnic la începutul programului, deci copiii dvs vor avea ocazia să exerseze conversaţiile cotidiene şi vocabularul uzual în fiecare zi. .

 
‘Copiii care citesc mult învaţă să ruleze nu numai imagini, ci şi emoţii, opinii şi valori!’

Oana Moraru

Programul ‘Alegria’ este de luni până vineri de la ora 11:30 – 17:30.

 • 1

  primirea copiilor şi masa de prânz (11.30 – 13:00)
 • 2

  efectuarea temelor sub îndrumare
 • marţi

  cursuri de limba engleză (pe grupe de vârstă).
 • Vineri

  cursuri de limba spaniolă (pe grupe de vârstă).
  Profesoara de limbi străine va fi prezentă zilnic la începutul programului, deci copiii dvs vor avea ocazia să exerseze conversaţiile cotidiene şi vocabularul uzual în fiecare zi.
 • Începând cu ora 15:00

  ateliere: club de lectură, robotică, craft, geografie, dezvoltare personală, jocuri/activităţi sportive în aer liber.
 • ora 16:00 gustare

  În fiecare zi, copiii vor avea la dispoziţie o jumătate de oră/o oră în care să decidă singuri cum să-şi petreacă timpul: se pot odihni pe pufurile confortabile (bean-bags) din biblioteca, pot citi, pot alege din jocurile (board games) disponibile şi se pot juca cu prietenii lor, pot alege activităţi fizice în curte. Încurajăm luarea deciziilor şi ne dorim să le satisfacem nevoia psihologică de control cu care ne naştem toţi, de aceea nu vom organiza fiecare minut din programul copiilor dvs! Desigur, vor fi supravegheaţi permanent, iar regulile de disciplină sunt ferme.